Сахасраха/ Коронна чакра

sahansrahaСахасрара, в превод от санскрит означава "цвете лотос". Коронната чакра-това е център на съвършенството на човека. Тя е разположена в областта на горната част на черепа и е безграничното хранище на знанията, а периода на нейното развитие е безкраен. Тя символизира просвещението и е свързана с висшите нива на духовното съзнание, обединявайки енергията на всички по-долни енергийни центрове.

Прочети още: Сахасраха/ Коронна чакра

Аджна/ "Трето око"

adjnaАджна, в превод от санскрит означава "център на управление ". Тя отговаря за съзнателното възприятие, управлявайки различни умственни способности, памет, сила на волята и знанието. Именно тази чакра позволява на човек да включва
подсъзнанието и интуицията си.

Прочети още: Аджна/ "Трето око"

Вишудха/ Чакра на ларинкса

vishudhaВишудха, в превод от санксрит означава "пречистване". Тя е разположена в областта на шията, в района на гърлото, се явява център на общуването и проявяването на личността на човека. Вишудха съединява мислите и техния изказ, като източник на вдъхновение.

Прочети още: Вишудха/ Чакра на ларинкса

Анахата/ Чакра на сърцето

anahataАнахата, в превод от санскрит означава „вечно звучащ барабан”. Тази чакра е разположена в центъра на гърдите, паралелно на сърцето. Тя съединява три по-долни чакри с три връха , в резултат на което представлява център на на всички чакри , представлява център на любовта , състраданието , загрижеността и вярността.

Прочети още: Анахата/ Чакра на сърцето

Манипура/ Чакра на слънчевия сплит

manipuraМанипура в Превод от санскрит означава «елмазно място».Чакрата е разположена в областта на слънчевия сплит, който се намира в областта на диафрагмата, между гърдите и пъпа. Тази чакра изразява егото.

Прочети още: Манипура/ Чакра на слънчевия сплит

Свадхистана/ Пъпна чакра

svahСвадхистана в превод от санкрист означава "обител ". Нея също я наричат сексуална чакра.Тя е разположена в областта на таза, явява се център на емоциите, сексуалната енергия и творческите способности. Тя също е източник на сексуалност, удоволствие, чувство на плодовитост и полово влечение.

Прочети още: Свадхистана/ Пъпна чакра

Муладхара/ Основна чакра

muladharaМуладхара в перевод от санкритски означава "корен" или "основание".  Нея също я наричат коренна чакра. Разположена е в областта на опашната кост. Мулахадра свързва човека с материалния свят, поставяйки основите за дейността на останалите чакри, в нея се пази всичката потенциална енергия на човек.

Прочети още: Муладхара/ Основна чакра

Аура камера

Снимката от аура камера е единственото доказателство за съществуването на т.нар. индиго, виолетови и кристални хора. Чрез диагностиката на Вашите аура и чакри може да измери Вашето емоционално състояние, баланса на енергиите ин и ян, съотношението на Вашите дух-разум-тяло, качеството на релаксация, както и размерът на Вашите биополе и аура. Цветовият спектър показва Вашето духовно развитие, както и особености в интимната сфера, Вашите финанси, здраве, личностно израстване и др.

 
/