Манипура/ Чакра на слънчевия сплит

manipuraМанипура в Превод от санскрит означава «елмазно място».Чакрата е разположена в областта на слънчевия сплит, който се намира в областта на диафрагмата, между гърдите и пъпа. Тази чакра изразява егото.

Тя отговаря за развитието на личността и предаването на емоциите в света, управлявайки желанието за признание и положение в обществото.
При хармонична работа на чакрата при слънчевия спит се появява способността правилно да осмисля живота, а също и да формира лично мнение. Манипура дава възможност да усвоява знания и опит, които формират личността. От гледна точка на духовното, работата на  тази чакра е следната: помага на човека да реализира своето предназначение в материалния свят - да изпълнява своята житейска мисия, използвайки талант и способности, да премине по своя личен съдбовен път в материалния свят, така че да стигне до реализиране на всички нива.
Балансираната работа на чакрата на слънчевия сплит създава чувство на спокойствие и вътрешна хармония. Когато Манипура е уравновесена, човек може да сдържа своите емоции и да се справя с чувствата, желанията и очакванията си. Той се чувства в хармония със себе си, със своята роля в живота и със своето обкръжение. Развитието на тази чакра реализира всички житейски планове и истински успех.
При липса на на равновесие в чакрата може да се появи стремеж към манипулация на другите хора, злоупотреба с властта. Човек изпитва нужда да съсредоточи властта в своите ръце, стреми се към първенство, става амбициозен. Възниква чувство на гняв и обида към света,  което човек усилено се опитва да скрие,  правийки вид, че всичко е нормално. В това време скритите чувства не му дават покой и може да страда от пристъпи на депреесия и ярост.
Манипура е свързана със следните органи на тялото: дихателната система и диафрагмата, храносмилателната система, стомаха, панкреаса, черния дроб, далака, жлъчния мехур, тънките черва.
Цвят на енергията - жълт. Жълта енергия - тази енергия на лидер, придаваща стремеж да бъдете първи в физически, сърдечен или интелектуален план.


gr3

Свръхактивност на чакрата: креативност, интелектуално или аналитично мислене


Балансирана работа на чакрата: хармонизирана активност на чакрата


Лек дисбаланс на работата на чакрата: позитивни свойства на чакрата

Небалансирана работа на чакрата: чакрата е под въздействието на стрес

Ниска енергия на активността на чакрата: В живота липсват шеги и веселие. Трябва да увеличите креативността.

Аура камера

Снимката от аура камера е единственото доказателство за съществуването на т.нар. индиго, виолетови и кристални хора. Чрез диагностиката на Вашите аура и чакри може да измери Вашето емоционално състояние, баланса на енергиите ин и ян, съотношението на Вашите дух-разум-тяло, качеството на релаксация, както и размерът на Вашите биополе и аура. Цветовият спектър показва Вашето духовно развитие, както и особености в интимната сфера, Вашите финанси, здраве, личностно израстване и др.

 
/