Анахата/ Чакра на сърцето

anahataАнахата, в превод от санскрит означава „вечно звучащ барабан”. Тази чакра е разположена в центъра на гърдите, паралелно на сърцето. Тя съединява три по-долни чакри с три връха , в резултат на което представлява център на на всички чакри , представлява център на любовта , състраданието , загрижеността и вярността.

 

Благодарение на нейното действие ние се адаптираме към друг човек " да го "чувстваме" , да се докосваме до него и той до нас, в емоционалено, духовно и физическо ниво. Благодарение само на сърдечната чакра ние можем да обичаме и да се стремим към любовта. Сърдечната чакра ни учи как да се отдаваме на другите, да прощаваме, да оправдаваме, и да състрадаваме.
При общуване с хора, чиято чакра е анахатова, хората се чувстват непринудено и свободно, с лекота разкриват сърцето си. Помощта, която такъв човек дава на другите гали егото му и при това не могат да "изсмучат" енергията му. Пред такъв човек е лесно да се "излива душата”, чувствате разбиране от негова страна. Също така той създава хармония навсякъде, където се появи.
Когато чакрата не е уравновесена, човек изпитва страх от това, че ще бъде захвърлен ,че ще изгуби любовта си. Той се натоварва с чужди проблеми до такава степен, че те разрушават неговата уравновесеност или му пречат да живее, тъй като той изпитва болките и страданията на друг човек. Той възприема поддръжката и помощта на другите като признание за неговата слабост, в резултат на което неговата любов никога няма да е съвършенна. Когато в сърдечната чакра има дисбаланс, човек може да дарява и да обича само за да получи признателност и привързаност от останалите
Анахата е свързана със следните органи на тялото: сърцето, кръвоносната система, белите дробове, имунната система, тимуса, кожа, ръце
Цвят на енергията - зелен. Зелена енергия -тази енергия е на любовта, състраданието и вселенската хармония, духовната и творческа енергия.

gr4

Свръхактивност на чакрата: искренност, чувственност, способност да обича и общува

Балансирана работа на чакрата: хармонизирана активност на чакрата,средни способности

 

Лек дисбаланс на работата на чакрата: позитивни свойства на чакрата

 
Небалансирана работа на чакрата: чакрата е под въздействие на стрес

Ниска енергия на активност на чакрата: Трябва да "отворите" сърцето си, а също и да се вслушате в мислите и емоциите си

Аура камера

Снимката от аура камера е единственото доказателство за съществуването на т.нар. индиго, виолетови и кристални хора. Чрез диагностиката на Вашите аура и чакри може да измери Вашето емоционално състояние, баланса на енергиите ин и ян, съотношението на Вашите дух-разум-тяло, качеството на релаксация, както и размерът на Вашите биополе и аура. Цветовият спектър показва Вашето духовно развитие, както и особености в интимната сфера, Вашите финанси, здраве, личностно израстване и др.

 
/