Вишудха/ Чакра на ларинкса

vishudhaВишудха, в превод от санксрит означава "пречистване". Тя е разположена в областта на шията, в района на гърлото, се явява център на общуването и проявяването на личността на човека. Вишудха съединява мислите и техния изказ, като източник на вдъхновение.

Чрез тази чакра ние изразяваме, това което сме. Когато тя е отворене и уравновесена , човек е уверен в себе си и се стреми към самоизразяване. Ларинксавата чакра стимулира чувството за отговорност . Това се изразява в това , че човек поема отговорност за себе си, за своето развитие и личния си живот, той разбира как неговите действия, намерения и мисли оказват влияние на света като цяло.
Работата с ларинксовата чакра, нейното разстваряне и уранвесеност - водят до по-добра връзка с физическото тяло, позволява на човека да "слуша" своето тяло. Той може да изразява емоциите си, мислите си и вътрешните си знания ясно, безстрашно и свободно, изпитвайки увереност в себе си, без страх да покажат вътрешната си слабост пред останалите. Той може да контролира речта си, да пази тишина и да слуша внимателно това, което говорят другите, неизпитваики нужда да повишава глас, за да го чуят останалите . Когато ларинксовата чакра е отворена, човек се чувства свободен, самостоятелен и независещ от другите, той е решителен и има правилна представа за себе си. Чувства, разсъдък и мисли са в единство. Ларинксовата чакра създава способност да разбирате силата на мислите и да я откривате смисъла в речта на другите, който не може да се изрази с думи. Вишудха създава вътрешна дълбочина, дълбоко разбиране на това как е устроен света, придава чувство на пълнота, удовлетвореност и увереност във Вселената и за това, което става в нея.
Ако ларинксовата чакра е в дисхармония, възниква трудност при самоизразяването, проблем при общуването на личността с тялото, проявява се страх от изразяване на истинското мнение, което разрушава, и без това слабата самооценка. Човек може да почне да говори неясно, да чувства, че не му се отдава да намери точните думи за да изрази мислите си.
Вишудха е свързана със следните органи на тялото: гърлото, шията, гласните струни и вокални органи, щитовидната жлеза, челюстта, горната част на белите дробове, нерви, мускули и ръцете.
Цвят на енергията - светло син . Светло синята енергия отговаря за творчеството , прозрението, идеите, таланта

 

 

gr5Свръхактивност на чакрата: изразяване на мислите и емоциите, мощни комуникативни качества

 

Лек дисбаланс на работата на чакрата: позитивно свойство на чакрата

 

Небалансирана работа на чакрата: чакрата е под въздействието на стрес

 

Низка енергийна активност на чакрата: ограничена емоционална и словесна изразителност Трябва да намерите нови начини за изразяване на мислите и емоциите

Аура камера

Снимката от аура камера е единственото доказателство за съществуването на т.нар. индиго, виолетови и кристални хора. Чрез диагностиката на Вашите аура и чакри може да измери Вашето емоционално състояние, баланса на енергиите ин и ян, съотношението на Вашите дух-разум-тяло, качеството на релаксация, както и размерът на Вашите биополе и аура. Цветовият спектър показва Вашето духовно развитие, както и особености в интимната сфера, Вашите финанси, здраве, личностно израстване и др.

 
/