Сахасраха/ Коронна чакра

sahansrahaСахасрара, в превод от санскрит означава "цвете лотос". Коронната чакра-това е център на съвършенството на човека. Тя е разположена в областта на горната част на черепа и е безграничното хранище на знанията, а периода на нейното развитие е безкраен. Тя символизира просвещението и е свързана с висшите нива на духовното съзнание, обединявайки енергията на всички по-долни енергийни центрове.

При отварянето на чакрата съзнанието на човека е напълно спокойно,той възприема себе си като част от същността. Колкото повече се задейства сахасрара, толкова повече има такива моменти, които в крайна сметка се превръщат в постоянно чувство за равновесие и хармония, както със себе си, така и с цялата вселена. Той може да получава отговори от вселената чрез своята душа, която е част от нея.Той изпитва не толкова нуждата да "прави", колкото да" бъде". Човек възприема емоции като страх, гняв и разочарование, като допълнително средство за развитие на разбирането, той може да се потопи в тях дълбоко и да ги разбере, да разбере техния източник и да ги избегне.
Когато коронната чакра е отворена недостатъчно добре, на човек му се струва, че съществува сам по себе си без никаква връзка с Вселената и същността. Като резултат, той не може да се отърве от страховете и противоречията си. Човекът може да чувства, че няма цел в живота, че е в противоречие със себе си. Не му стига желание да вкуси от пълнотата на живота, а също и увереност в себе си и доверие към света.
Сахасрара е свързана със следните органи на тялото: мозъка и всички негови съставящи.
Цвят на енергията - лилав. Лилавата енергия отговаря за интуицията, прозрението, разбирането за същността на нещата.

 

gr7
Свръхактивност на чакрата, висок: енергия на интуицията, чувственност и излъчване, силни духовни качества

Балансирана работа на чакрата, хармонизирана активност на чакрата

Средни качества.Лек дисбаланс на работата на чакрата, позитивни свойства на чакрата
Небалансирана работа на чакрата, чакрата е под въздействие на стрес

Ниска нергийна активност на чакрата. Трябва да намерите ново направление и виждане за живота

Аура камера

Снимката от аура камера е единственото доказателство за съществуването на т.нар. индиго, виолетови и кристални хора. Чрез диагностиката на Вашите аура и чакри може да измери Вашето емоционално състояние, баланса на енергиите ин и ян, съотношението на Вашите дух-разум-тяло, качеството на релаксация, както и размерът на Вашите биополе и аура. Цветовият спектър показва Вашето духовно развитие, както и особености в интимната сфера, Вашите финанси, здраве, личностно израстване и др.

 
/