Муладхара/ Основна чакра

muladharaМуладхара в перевод от санкритски означава "корен" или "основание".  Нея също я наричат коренна чакра. Разположена е в областта на опашната кост. Мулахадра свързва човека с материалния свят, поставяйки основите за дейността на останалите чакри, в нея се пази всичката потенциална енергия на човек.

Тя дава чувство на увереност и стабилност, поддържа главните инстинкти за живот - нуждата за работа, която обезпечава човека с храна покрив и семейство. Тя представлява борба за живот и самосъхранение, явявайки се източник на всички инстинкти.
При хармонично действие мулахадрата на човек изпитва чувство на стабилност, удовлетвореност и чувство на вътрешна сила. Човекът е напорист и може да преодолява конфликтни и кризисни ситуации. Той приема решения и ги осъществява в живота, неизпитвайки осбенни затруднения, той е енергичен, активен, проницателен; той може да хвърчи високо, но е здраво стъпил на земята. Нарушение на равновесието в основната чакра се проявява в това, че всички мисли и интереси на човек са съсредоточени на физическите нужди, такива като храна, пиене, секс и пари. Той изпитва нужда да задоволява своите желания, невиждайки последствията от своите желания заради нуждата да получи нужното по най-бързия начин. Нарушението на работата на тази чакра като правило предизвиква различни видове страх, фобии, слабост, алчност, гняв, заблуждение.
Муладхара е свързана със следните органи на тялото: скелет, зъби, крака, нокти, право черво, простата и клетъчната структура.
Цвят на енергията - червен. Енергията на червения цвят дава на физическото тяло подвижност, здраве, сила.
Свръхактивност на чакрата се изразява в лъчезарност, сеснсуалност и страстни качества.

 

gr1
Балансирана работа на чакрата:  хармонизирана активност на чакрата


Лек дисбаланс на работата на чакрата, позитивни свойства на чакрата


Небалансирана работа на чакрата под въздействието на стрес


Ниска енергия на активността на чакрата. Ниво на живот, склонност към стрес

Аура камера

Снимката от аура камера е единственото доказателство за съществуването на т.нар. индиго, виолетови и кристални хора. Чрез диагностиката на Вашите аура и чакри може да измери Вашето емоционално състояние, баланса на енергиите ин и ян, съотношението на Вашите дух-разум-тяло, качеството на релаксация, както и размерът на Вашите биополе и аура. Цветовият спектър показва Вашето духовно развитие, както и особености в интимната сфера, Вашите финанси, здраве, личностно израстване и др.

 
/